krumplis pogi

2010 január 10. | Szerző: |

 Mivel rájöttem, hogy ha a sós rudacska 2 órát kel, a római tál pedig 2-3 órát ázik, akkor van egy csomó időm, ami üresjáratban telne el a konyhában. Így kitaláltam, hogy keresek valami egyszerű pogit és megcsinálom.


A recept valóban nagyon egyszerű ( Maria Hajková Édeskönyv 177.old.):


Hv.: 25 dkg áttört főtt burgonya, 25 dkg vaj, 25 dkg sima liszt, kevés só és 1 cs sütőpor.


Én a magam részéről a sütőpor helyett 4 csapott  mokkáskanál szódabikarbonát tettem bele, a kevés só nálam ebben az esetben 1 csapott mokkáskanál só volt.


Összeállítottam a tésztát, a forró törtkrumpli nem játék!!!:))))


Az egész tészta nagyon puha lett, ezért hozzádolgoztam három marék lisztet, amitől végre tészta állaga lett ( legalábbis szeritem, bár lehet, hogy úgy kellett volna hagyni ahogy volt, majd kiderül)


A recept szerint a lisztet ujjnyi vastagra kell nyújtani, majd a pogácsák tetejét tojással megkenjük és jó meleg sütőben sütjük.


Mivel azért választottam ezt a receptet, mert alapból nem volt benne tojás( jól lesz az még valami másra), ezért a kenéshez sem használtam tojást, hanem tejföllel kentem meg. Meg akartam sózni a tetejét, de most, hogy írom ezt a bejegyzést, rájöttem, hogy ezt bizony elfelejtettem, na, majd meglátom  milyen lesz. A sütöt 180-190 C közé állítottam , előmelegítettem, majd beállítottam az időzítőjét 15 percre. Kiderül, hogy elég lesz -e.


Mivel most párhuzamosan ázik a római tál és kel a sós rudacska, először azt hiszem a sós rudacskákat sütöm ki, mivel azok csak kb 15-percig fogják igénybe venni a sütőt és utána teszem be a tálat a csirke combbal, mivel az legalább 1,5 óra mire megsül. Ezt egy kicsit elszámoltam, későn kezdtem hozzá ehhez az ebédhez, de nem baj, végül is a tegnapi maradék még megvan, krízis megoldásnak az is jó lesz a család felének, majd én nem eszem…:))))


Visszatérve krumplis pogira….mit mondjak…, tulajdonképpen se íze, se bűze…az egész sótlan lett, nem emelkedett fel és valahogy olyan semmilyen, szájpadlásra tapadós, fullasztó vacak lett….nem tudom mi volt a baj, de több kísérletet nekem ez nem ér meg….:(((((


Bele se merek gondolni, milyen lesz a sós rudacska…:))))

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üzenj a blogger(ek)nek!

Üzenj a kazánháznak!

Blog RSS

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!