sajtos rúd
2010 január 10. | Szerző: drg |
Tehát az előző valamelyik bejegyzésemben írt sajtos rudat kinyújtottam, ezt is tejföllel kentem be, megsóztam, ment rá a kömény, nyújtófával bele dolgoztam, hogy ne peregjen le. Nem tudom hová lett a derelye görgetőm, így késsel próbáltam meg felvágni…nem részletezem mennyi kinlódással…:)))))
180-190 C-ra előmelegített sütőbe tettem az első adagot 15 percre, jó keményre sült… ehetetlen lett. A 10 perc nem volt elég neki, így az utolsó adagot már eleve 13 percre tettem be. A felhasznált zsírtól olyan büdös lett, hogy az valami elképesztő, persze a szaga csökkent a kihüléssel párhuzamosan… Mit mondjak, ami nem sült hülyére a 15 perc alatt, az állagára mondjuk, hogy jó lett, amint elment a szaga, már az sem zavaró, az íze annak ellenére is sótlan lett, hogy a tetejére is jócskán szórtam sót.Ergo a tésztába több só kell, a zsír helyett jobb lett volna a ráma, de majd legközelebb, ez talán megér még egy próbálkozást, ellentétben a krumplis pogival
A recept eredetije Maria Hajková Édeskönyv : 173.old. sós rudacskaII.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: